Monday, February 17, 2020

5 Voordelen en nadelen van het verzenden van uw goederen in containers



containerschepen beslaan meer dan 70% van de internationale commerciële handel en worden gebruikt voor het transport van de meeste grondstoffen (olie, steenkool, graan ...), evenals verschillende eerder verpakte goederen. Het containertransport, dat rechthoekig van vorm is met universele afmetingen, dankt zijn succes terecht aan deze standaardisatie.

De voordelen van containervervoer
Snel transport tegen lage kosten: omdat de container de eenheid is die alle goederen die het bevat, documenteert, kan deze snel naar zijn bestemming worden verzonden, omdat de informatie aan de buitenkant van de container wordt gedetailleerd, wat met name de douaneformaliteiten vereenvoudigt . Voor zowel de verzender als de ontvanger heeft containerisatie ook een aanzienlijk economisch voordeel ten opzichte van andere middelen voor het transport van goederen.

Een veilig vervoermiddel voor vrachtvervoer met een laag energieverbruik: de container biedt een goede bescherming van de goederen, want eenmaal verzegeld vormt het een fysieke barrière tegen slecht weer, temperatuurschommelingen, brand, diefstal en schokken tijdens het hanteren. De container vermindert dus aanzienlijk de risico's van verslechtering, verlies en diefstal die kunnen worden aangetroffen in grondtransport. Bovendien heeft zeetransport een lager energieverbruik dan andere vormen van vrachtvervoer.

Een veelzijdig, zeer flexibel vervoermiddel: hoewel containervervoer kan worden gebruikt om een ​​grote partij goederen naar de andere kant van de wereld te verzenden, kan het ook worden gebruikt om kleine goederen over een korte afstand te verzenden. Containervervoer is een veelzijdige, zeer flexibele manier van vrachtvervoer, omdat het ook kan worden gebruikt voor het vervoer van zowel gevaarlijke vloeibare stoffen, zoals koolwaterstoffen en chemicaliën, als vaste producten, zoals voedingsmiddelen (tarwe, meel, veevoeder, enz.).

De nadelen van containervervoer
De fysieke beperkingen, die bepaalde kosten met zich meebrengen: hoewel de container een zekere beveiliging biedt voor de staat van de goederen door ze te beschermen tegen temperatuurschommelingen, brand en diefstal, bepaalde fysieke beperkingen, zoals hoge temperaturen en een gebrek aan ventilatie binnen kan de container beschadigen. Het nadeel is daarom dat deze wijze van transport preventieve maatregelen vereist tegen het uitdrogen van de verpakking en condensatie in de container. Deze preventieve maatregelen tegen mogelijke schade kunnen daarom een ​​vrij dure speciale verpakking vereisen en een speciale containerverzekering afsluiten.

De kenmerken van de goederen: in bepaalde gevallen kan een kenmerkende beperking van de goederen een containerschipplan verstoren. Het is mogelijk dat het gewicht, het volume en de afmetingen van de goederen niet overeenkomen met die van een gestandaardiseerde container en de lading kan daarom worden afgewezen. Het is echter mogelijk om zaken te doen met leveranciers die de afmetingen van hun producten en verpakkingen aanpassen aan de containerisatie.

Het vervoer van goederen over zee in containers is dus een haalbare oplossing die het met name mogelijk maakt om goederen internationaal tegen lage kosten te vervoeren. Om te profiteren van de voordelen ervan, terwijl u anticipeert op de risico's die het met zich meebrengt, moet u echter de juiste vervoerder vinden, die op de mogelijke fysieke beperkingen en kenmerken van uw goederen reageert door u het juiste type schip aan te bieden. U moet ook een verzendcontract of een chartercontract invullen.

No comments:

Post a Comment